Parížska kocka
30
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
280
g
hladká múka
200
g
maslo
150
g
mleté orechy
150
mg
práškový cukor
1
ks
vajce
50
ml
kyslá smotana
Krém
750
ml
mlieko
125
g
hladká múka
1
ks
vanilínový cukor
250
g
práškový cukor
250
g
maslo Hera
2
PL
kakao
ks
tmavá čokoládová poleva
postup
Jemné chutné rezy.
1.
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme v chlade odpočinúť 1-2 hodiny.
2.
Potom cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu, položíme na vymastený plech, upečieme a necháme vychladnúť.
3.
Medzitým si pripravíme krém: múku zmiešame s kakaom a pridáme do mlieka s vanilínovým cukrom a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť.
4.
Maslo vyšľaháme s pr. cukrom a postupne pridávame vychladenú kašu.
5.
Nakoniec krém natrieme na jeden plat, druhým platom ho prikryjeme.
6.
Polejeme roztopenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.