Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečená zelenina

ingrediencie

1/2 ks
menšia maslová tekvica
3 ks
batáty (sladké zemiaky)
20 ks
ružičkový kel
1 ks
červená cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 ks
menší karfiol
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
čerstvý baby špenát

postup

Chutná a zdravá príloha k sviatočnému obedu alebo večeri. Rýchla a jednoduchá príprava.

1.

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie, približne rovnaké kúsky o veľkosti jedného sústa, aby sa upiekla rovnomerne a ľahko konzumovala.

2.

Vložíme do misy, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a premiešame. Necháme chvíľku odstáť, aby sa chute prepojili.

3.

Preložíme na olejom vymastený plech a rovnomerne rozložíme. Pečieme krátko pri teplote cca 200-210 °C, aby zelenina skaramelizovala a získala lahodnú sladkú chuť a zlatistý vzhľad.

4.

Počas pečenia niekoľkokrát premiešame, aby sa upiekla aj z ostatných strán. Po upečení pridáme čerstvé lístky baby špenátu a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...