Medvedie labky
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
110
g
práškový cukor
350
g
hladká múka
140
g
maslo
70
g
mleté vlašské orechy
1
ks
vajce
1
PL
kakao
ks
citrónová kôra z 1 citróna
1
KL
škorica
2
ks
rozdrvené klinčeky
ks
vanilínový a práškový cukor na obalenie
postup
Tradičný vianočný recept.
1.
Pripravíme si všetky suroviny na cesto a spoločne ich spracujeme. Vznikne kompaktné, nelepivé cesto. Dáme ho približne na 2 hodiny do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo.
2.
Pripravíme si formičky na medvedie labky a každú vymastíme s olejom. Z cesta odoberáme malé kúsky a vtláčame do formičiek.
3.
Pečieme asi 10 minút pri 180 stupňoch. Hneď po upečení vyklopíme z formičiek a obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

katik030
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.