Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medvedie labky

ingrediencie

110 g
práškový cukor
350 g
hladká múka
140 g
maslo
70 g
mleté vlašské orechy
1 ks
vajce
1 PL
kakao
ks
citrónová kôra z 1 citróna
1 KL
škorica
2 ks
rozdrvené klinčeky
ks
vanilínový a práškový cukor na obalenie

postup

Tradičný vianočný recept.

1.

Pripravíme si všetky suroviny na cesto a spoločne ich spracujeme. Vznikne kompaktné, nelepivé cesto. Dáme ho približne na 2 hodiny do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo.

2.

Pripravíme si formičky na medvedie labky a každú vymastíme s olejom. Z cesta odoberáme malé kúsky a vtláčame do formičiek.

3.

Pečieme asi 10 minút pri 180 stupňoch. Hneď po upečení vyklopíme z formičiek a obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.