Pridať recept

Silvestrovské gombíky s klobásou

40
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

35 dkg
hladká múka
200 ml
kyslá smotana
25 dkg
Hera
1 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
1 ČL
soľ
1 ks
dlhšia jemne pikantná klobása
1 ks
vajíčko na potretie
ks
rasca
ks
arašíd, orechov, alebo strúhaného syra

postup

Výborné k pivečku i vínečku.

1.

CESTO: Z múky, Hery, kyslej smotany, prášku do pečiva, soli a rasce vypracujeme cesto (ak je redšie, pridáme múku, aby sa nelepilo).

 
2.

Cesto dáme odpočinúť do chladničky na 2 hodiny.

3.

Potom ho vyvaľkáme a povykrajujeme kolieska alebo kvetinky.

4.

Na vymastený plech poukladáme kolieska, ktoré jemne potrieme vajíčkom, na tieto uložíme tenšie kolieska klobáse, ktoré prikryjeme kolieskom z cesta, tiež vrch potrieme vajíčkom.

5.

Pred pečením ich ozdobíme orechom, arašidom, rascou, resp. posypeme strúhaným syrom, ako to komu vyhovuje a dáme upiecť.

6.

Pekne sa nafúknu a čo sa týka chute, nemajú chybu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
eled
15.10.2019 14:56 | |
+1 -2
Veľmi chutili. Aj na druhý deň boli v chutné.Potom už nezostali.