Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Anjelik z lístkového cesta

ingrediencie

300 g
hladká múka
1 ks
Cera
1 štipka
soľ
10 PL
voda
mrazené maliny
1 ks
marcipán
práškový cukor na posypanie

postup

Domáce lístkové cesto nie je vôbec ťažké na prípravu a dá sa z neho vytvoriť čokoľvek - aj takýto anjelik.

1.

Múku zmiešame so soľou, pridáme Ceru a postupne aj vodu. Vypracujeme cesto, necháme ho chvíľu vychladiť na chladnom mieste.

2.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Horný a spodný koniec preložíme ku stredu a opäť rozvaľkáme. Zopakujem ešte 1-2x.

3.

Na rozvaľkanom ceste urobíme kruh podľa taniera a rozdelíme na 4 časti. Vzniknutý trojuholník si uložíme špicom hore a na oboch stranách 2 krát nadrežeme.

4.

Do strednej časti dáme prúžok marcipánu, na to 3 mrazené maliny. Kraje preložíme. Zo zvyškov cesta vykrojíme krídla a dáme pod telo anjelika.

5.

Pečieme približne 15 minút pri 180 stupňoch. Upečených anjelov poprášime práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.