Anjelik z lístkového cesta
ingrediencie
postup
Domáce lístkové cesto nie je vôbec ťažké na prípravu a dá sa z neho vytvoriť čokoľvek - aj takýto anjelik.
Múku zmiešame so soľou, pridáme Ceru a postupne aj vodu. Vypracujeme cesto, necháme ho chvíľu vychladiť na chladnom mieste.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Horný a spodný koniec preložíme ku stredu a opäť rozvaľkáme. Zopakujem ešte 1-2x.
Na rozvaľkanom ceste urobíme kruh podľa taniera a rozdelíme na 4 časti. Vzniknutý trojuholník si uložíme špicom hore a na oboch stranách 2 krát nadrežeme.
Do strednej časti dáme prúžok marcipánu, na to 3 mrazené maliny. Kraje preložíme. Zo zvyškov cesta vykrojíme krídla a dáme pod telo anjelika.
Pečieme približne 15 minút pri 180 stupňoch. Upečených anjelov poprášime práškovým cukrom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.