Pridať recept

Anjelik z lístkového cesta

ingrediencie

300 g
hladká múka
1 ks
Cera
1 štipka
soľ
10 PL
voda
ks
mrazené maliny
1 ks
marcipán
ks
práškový cukor na posypanie

postup

Domáce lístkové cesto nie je vôbec ťažké na prípravu a dá sa z neho vytvoriť čokoľvek - aj takýto anjelik.

1.

Múku zmiešame so soľou, pridáme Ceru a postupne aj vodu. Vypracujeme cesto, necháme ho chvíľu vychladiť na chladnom mieste.

 
2.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Horný a spodný koniec preložíme ku stredu a opäť rozvaľkáme. Zopakujem ešte 1-2x.

3.

Na rozvaľkanom ceste urobíme kruh podľa taniera a rozdelíme na 4 časti. Vzniknutý trojuholník si uložíme špicom hore a na oboch stranách 2 krát nadrežeme.

4.

Do strednej časti dáme prúžok marcipánu, na to 3 mrazené maliny. Kraje preložíme. Zo zvyškov cesta vykrojíme krídla a dáme pod telo anjelika.

5.

Pečieme približne 15 minút pri 180 stupňoch. Upečených anjelov poprášime práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pochúťky z lístkového cesta
Bleskové chuťovky: TOP minútky z lístkového cesta
Vyskúšajte parádne chrumkavé minútky z lístkového cesta.
Plnené pochúťky z lístkového cesta
Plnené pochúťky z lístkového cesta: Perfektné na večeru či k telke
Lístkové cesto v slaných prevedeniach, ktoré vám určite zachutia. A pre tých, ktorí nemajú nadýchané cesto...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!