Pridať recept

Šuhajdy z ľadových gaštanov

30
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
ľadové gaštany/čokoládky/
100 g
nugátová čokoláda
100 g
stužený tuk

Plnka

200 g
práškový cukor
1 dl
mlieko
100 g
maslo
1 ks
vanilkový cukor
3 PL
rum
2 ČL
kakao
150 g
mleté orechy
ks
lentilky na zdobenie.

postup

Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť iné šuhajdy.

1.

Nad parou rozpustíme všetky suroviny na čokoládu.

 
2.

Na dno papierových košíkov nalejeme po jednej polievkovej lyžici čokolády a necháme stuhnúť.

3.

Zatiaľ si pripravíme plnku: zohrejeme mlieko a dáme do neho ostatné suroviny (okrem rumu). Za stáleho miešania chvíľu povaríme, odstavíme a až potom pridáme rum.

4.

Vychladnutú plnku pomocou lyžičky kladieme do košíčkov a zalejeme zvyšnou čokoládou.

5.

Vrch ozdobíme lentilkami. Z jednej dávky je asi 30 košíčkov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať