Šuhajdy z ľadových gaštanov
30
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
ľadové gaštany/čokoládky/
100
g
nugátová čokoláda
100
g
stužený tuk
Plnka
200
g
práškový cukor
1
dl
mlieko
100
g
maslo
1
ks
vanilkový cukor
3
PL
rum
2
ČL
kakao
150
g
mleté orechy
ks
lentilky na zdobenie.
postup
Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť iné šuhajdy.
1.
Nad parou rozpustíme všetky suroviny na čokoládu.
2.
Na dno papierových košíkov nalejeme po jednej polievkovej lyžici čokolády a necháme stuhnúť.
3.
Zatiaľ si pripravíme plnku: zohrejeme mlieko a dáme do neho ostatné suroviny (okrem rumu). Za stáleho miešania chvíľu povaríme, odstavíme a až potom pridáme rum.
4.
Vychladnutú plnku pomocou lyžičky kladieme do košíčkov a zalejeme zvyšnou čokoládou.
5.
Vrch ozdobíme lentilkami. Z jednej dávky je asi 30 košíčkov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.