Pridať recept

Hrnčekové linecké koláčiky

ingrediencie

3 ks
zltky
3/4 hrnček
práškový cukor
3/4 hrnček
hladká múka
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
maslo
1 PL
citrónová šťava
1 KL
citrónová kôra

postup

1.

Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme aspoň jednu hodinu odležať v chladničke.

 
2.

Následne cesto vyvaľkáme na 4 mm a formičkou vykrajujeme rôzne tvary. Preložíme ich na plech s papierom a upečieme vo vyhriatej rúre pri 160 st. C 10 minút.

3.

Vychladnuté spájame džemom, najlepšie sa hodí ríbezľový. Tie, ktoré nemali otvor, som ozdobila polevou (bielkovou, citrónovou - z pečenia iných cukroviniek) a kandizovaným ovocím.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať