Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bryndzovník

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
20 g
droždie
1 ks
vajíčko
1 ČL
cukor
150 ml
mlieko

Na vrch

250 g
bryndza
250 ml
kyslá smotana
200 g
oravská slanina
2 ks
cibuľa
ks
kôpor

postup

Neodolateľná chuť bryndze, slaniny a kôpru. Na silvestrovskú párty, a nielen na ňu.

1.

V troche mlieka s 1 ČL cukru rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť.

2.

Zatiaľ na oleji opečieme nakrájanú cibuľu a v druhej panvici vyškvaríme slaninu.

3.

Vypracujeme cesto, pridáme aj soľ a trochu mletej rasce. Ako tuk použijeme vyškvarenú masť a olej z cibule. Pridáme aj pár škvariek a necháme zakryté vykysnúť.

4.

Vykysnuté cesto rukami roztiahneme na vymastený plech, rozotrieme bryndzu zmiešanú so smotanou, posypeme cibuľou a škvarkami a nakoniec nasekaným kôprom.

5.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňov 30 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.