Pridať recept

Punčové rezy

30
porcií
70
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajcia
2 PL
kopcovité práškový cukor
2 PL
kopcovité polohrubej múky
1 ks
kypriaci prášok
ks
červené potravinárske farbivo
ks
ribezľová marmeláda na potretie
ks
cukrová punčová šťava
250 ml
voda
350 g
kryštálový sukor
4 g
kyselina citrónová
ks
punčová aróma
ks
cukrová poleva
ks
punčová poleva od Dr. Oetkera

postup

Výborny a chutný, veľmi obľúbeny punčový rez.

1.

Upečieme si 2 pláty zo 4 vajec. Jeden svetlý žltý a druhý prifarbený ružový.

 
2.

Bielky vyšľaháme do tuhá s pr. cukrom, pridáme postupne žltky a zašľaháme. Potom zľahka zamiešame preosiatú múku s 1/2 kypriacim práškom (t.j.1 plat). Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme a upečieme vo vyhriatej rúre. Na 2 plat vyšľaháme tak isto, len prifarbíme potravinarským farbivom podľa intenzity farby.

3.

Pripravíme si punčovú polevu. Upečené pláty rozkrojíme na polovice. 1 ružový plát potrieme riedkym ribezľovým lekvárom veľmi jemne, prikryjeme svetlým platom a ten pomocou lyžičky polejeme polevou a jemne potrieme lekvárom a naň položíme ružový plát, polejeme polevou, potrieme lekvárom a položíme posledný plát. Mierne zaťažíme a necháme 2-3 hodinky prevlhnúť.

4.

Potom vymiešame podľa návodu polevu a necháme ju mierne zaschnúť a pokrájame na rezy.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať