Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sviatočná vianočka

15
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 ml
vlažné mlieko
1/2 kocka
droždie
400 g
polohrubá múka
80 g
krupicový cukor
1 ks
žĺtok
80 g
rozpustené maslo
1 štipka
soľ
nastrúhaná kôra z citróna
1 ks
vajíčko na potretie
mandľové lupienky

postup

Sviatočná vianočka

1.

Vo vlažnom mlieku s 1 lyžicou cukru rozdrobíme droždie. Necháme chvíľu odstáť, aby vznikol kvások.

2.

V mise si zmiešame múku, cukor, žĺtok, rozpustené maslo, štipku soli a citrónovú kôru. Prilejeme pripravený kvások s vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 30 min.

3.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 časti, ktoré preplietame až nám vznikne vianočka.

4.

Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľovými plátkami. Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 40 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
kokos
5 sladkých receptov pre milovníkov kokosu
5 sladkých receptov pre milovníkov kokosu
Domáce bounty či raffaello dopĺňajú klasiky ako pusinky, bábovka a rezy. Všetko z kokosu!
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...