FOTORECEPT: Vianočný štedrák
24
porcií
119
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
750
g
hladká múka
400
ml
mlieka
1
ks
droždie
200
g
roztopená Hera
2
PL
kr. cukru
2
ks
źĺtok
ks
soli
Maková plnka
200
g
mletý mak
100
g
práškový cukor
150
ml
mlieka
10
g
roztopená Hera
Orechová plnka
230
g
mleté orechy
100
g
práškový cukor
10
g
roztopená Hera
150
ml
mlieko
1
ks
vanilkový cukor
ks
strúhanú citronovú kôru
Tvarohovú plnku
500
g
plnotučný tvaroh (hrudkovitý)
200
g
práškový cukor
2
ks
žltka
50
g
roztopená Hera
ks
hrozienka
Slivková plnka
400
g
domáci slivkový lekvár
postup
1.
Múku, kvások, pridáme žĺtky, soľ, mlieko, nakoniec roztopené maslo a spracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinu vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnky.
2.
Maková plnka: Zmiešame mak, práškový cukor, Heru, prevarené mlieko. Bielka čo nám zostali vyšlahám a polovicu pridám do plnky.
3.
Orechová plnka: Orechy, mlieko, cukor, Heru , citr.kôru a druhú polovicu bielka zmiešame.
6.
Cesto dám na papier na pečenie, lekvár, cesto, orechová plnka,cesto, maková plnka, cesto, tvarohová plnka, prúžky cesta. Upečieme do ružova.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Ingova
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.