Pridať recept

FOTORECEPT: Vianočková žemľovka tvarohovo-jablková

Fotorecept: Vianočková žemľovka tvarohovo-jablková
Zdroj: dorisa
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
vianočka malá
2 ks
vajcia
1 ks
ochutený tvaroh s čokoládou
1 pohár
strúhané jablká (bez cukru)
2 ks
vanilkový cukor
125 g
maslo
100 g
cukor
150 ml
mlieko

postup

Ostala mi vianočka, ochutený tvaroh , ak som sa rozhodla pre sladký vianočný obed.

1.

Nakrájame si vianočku na 2 cm plátky.

Fotorecept: Vianočková žemľovka tvarohovo-jablková
Fotorecept: Vianočková žemľovka tvarohovo-jablková
Zdroj: dorisa
 
2.

Do vymastenej misy na pečenie kladieme najprv poliatu vianočku, ďalej dáme tvaroh, strúhané jablká,posypeme vanilkovým cukrom, pokračujeme vianočkou, a nakoniec dáme na vrch maslo.

Fotorecept: Vianočková žemľovka tvarohovo-jablková
Fotorecept: Vianočková žemľovka tvarohovo-jablková
Zdroj: dorisa
3.

Poliate zĺtkovou zmesou dáme piecť do rúry na 200st.C.Ku koncu pečenia na vrch dáme sneh z bielkov. Necháme dopiecť.Spolu cca 35 min.

Fotorecept: Vianočková žemľovka tvarohovo-jablková
Fotorecept: Vianočková žemľovka tvarohovo-jablková
Zdroj: dorisa
4.

Žemľovka je veľmi chutná. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Staršie pečivo namáčané v sladkom mliečnom kúpeli vrstvené s obľúbeným ovocím a zapečené do ružovkastej...
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!