Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pizzové štangle

10
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
lístkové cesto
10 plátkov
šunka
kečup
oregano
1 ks
vajce na potretie
hrubozrnna soľ na posypanie

postup

Výborná rýchla pochúťka k vínu alebo iba tak:))

1.

Cesto rozdelíme na dve časti. S každou časťou pracujeme zvlášť. Rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko na obdĺžnik asi 30x40 cm.

2.

Na polovicu rozvaľkaného cesta naukladáme po šírke šunku, tesne vedľa seba. Druhú polovicu potrieme kečupom a posypeme oreganom. Kolieskovým krájačom pokrájame na pásiky asi 2 cm. Pásiky potreté kečupom postupne preklopíme na pásiky so šunkou.

3.

Každú chytíme do ruky a stočíme do špirály. Tak isto postupujeme s druhou polovicou cesta. Spolu je 40 kusov.

4.

Ukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou a upečieme. Teplota 200°C 15 minút. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...