Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Klasické medovníčky

ingrediencie

500 g
hladká múka
120 g
med
160 g
práškový cukor
100 g
Hera
2 ks
vajcia
1 KL
perníkové korenie
1 KL
sóda bikarbóna

postup

1.

Preosejeme muku a premiešame so sódou bikarbónou a koreninami.

2.

V druhej miske vyšľaháme vajcia, cukor, tekutý teplý med, zmäknutú heru. Vlejeme postupne do misky s mukou. Všetko spolu dobre spracujeme.

3.

Keď je cesto hotové dáme ho do mikroténového vrecka a do chladničky , najlepšie na noc alebo aspoň na par hodín.

4.

Cesto potom rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme medovníky. Cesto by malo byt hrubé do 0,5 cm.

5.

Medovníky dáme na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry, ktorá je vyhriata na 170 stupňov. Pečieme asi 10 minút.

6.

Po upečení potrieme vajíčkom. A na druhy deň môžeme zdobiť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.