Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špaldové tortičky s domácou nutellou

ingrediencie

150 g
špaldová múka celozrnná jemne mletá
150 g
pšeničná hladká múka
500 ml
mlieko
20 g
droždie
1 ks
vajce
1/2 ČL
kryštálový cukor
soľ
1 ks
vanilkový struk – dreň
1/2 ČL
mletá škorica
maslo na vysmážanie
1 ks
avokádo
1 ks
banán
2 ČL
kakao
červené ríbezle
domáci ríbezľový džem
práškový cukor na posypanie

postup

Tortičky z lievancového cesta s domácou nutellou z avokáda. Zdravšia verzia s prídavkom celozrnnej špaldovej múky.

1.

Cesto: Do vlažného mlieka pridáme vajce, droždie, cukor a zľahka prešľaháme metličkou. Potom pridáme preosiatu múku, dreň z vanilkového struku, škoricu a soľ. Všetko ručne vyšľaháme metličkou, aby vzniklo hustejšie cesto.

2.

V panvici na masle vysmážame lievance.

3.

Nutella: Avokádo umyjeme, zbavíme kôstky a vyberieme dužinu, ktorú popučíme vidličkou. Pridáme roztlačený banán a kakao a vymiešame hladký krém.

4.

Nutellovým krémom a ríbezľovým džemom plníme hotové lievance. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ríbezľami. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.