Pridať recept

Kapustníky

ingrediencie

750 g
hladká múka
1 ks
droždie
1 KL
cukor
ks
soli
200 ml
olej
375 ml
vlažné mlieko
1 ks
kapusta
ks
maslo na potretie

postup

1.

Pripravíme si kvások, 100 ml mlieka zohrejeme, pridáme rozdrobene droždie, cukor a lyžičku múky. Prikryjeme a necháme v teple nakysnúť.

 
2.

Keď nám droždie nakysne vylejeme ho do misky, pridáme zvyšné teplé mlieko a múku. Všetko spolu dobre zamiesime a pridáme štipku soli a olej. Znova premiesime. Dáme kysnúť na 1 hodinu do tepla.

3.

Potom vyklopíme cesto na pomúčenú dosku a ešte prehnietime. Z cesta urobíme veľa malých bochníčkov, veľkosť ako vajce.

4.

Každý bochník rozvaľkáme a dáme na vrch kapustu. Cesto zas spracujeme a zas rozvaľkáme. Hrúbka asi 0,5 cm.

5.

Opekáme na suchej panvici a na záver potrieme s maslom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať