Pridať recept

FOTORECEPT: Novoročná sviečková

ingrediencie

ks
bravčové karé bez kosti
4 ks
mrkva
1 ks
zeler
1 ks
petržlen
1 ks
knedlik
4 ks
bobkový list
6 ks
celé čierne korenie
6 ks
celé nové korenie
1 ks
smotana na varenie
4 PL
hladká múka
ks
soľ

postup

1.

Zeleninu si ošúpeme a pripravíme.

Novoročná sviečková
Novoročná sviečková
Zdroj: 1bluemoon1
 
2.

Nakrájame na kocky.

Novoročná sviečková
Novoročná sviečková
Zdroj: 1bluemoon1
3.

Zeleninu dávame do hrnca pridáme mäso a podlejeme vodou. Vodu dáme tak aby mäso este trčalo. Osolíme.

Novoročná sviečková
Novoročná sviečková
Zdroj: 1bluemoon1
4.

Pridáme koreniny, ja ich dávam do vrecka od čaju, aby som ich potom rýchlejšie našla. A dáme dusiť. Varíme všetko spolu asi hodinu a pol, kým nieje mäso mäkké.

Novoročná sviečková
Novoročná sviečková
Zdroj: 1bluemoon1
5.

Keď je mäso už mäkké vyberieme ho a nakrájame na plátky.

Novoročná sviečková
Novoročná sviečková
Zdroj: 1bluemoon1
6.

Trocha vody odlejeme z hrnca a zeleninu pomixujeme tyčovým mixérom. Pridáme smotanu s hladkou múkou. Omáčku ešte chvíľu povaríme a pridáme mäso.

Novoročná sviečková
Novoročná sviečková
Zdroj: 1bluemoon1
7.

Podávame s knedlíkom. Prajem dobrú chuť.

Novoročná sviečková
Novoročná sviečková
Zdroj: 1bluemoon1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...