Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slané zemiakovo - škvarkové pagáčiky

ingrediencie

3,5 dl
vlažné mlieko
2 ks
žĺtko
1 dl
olej
300 g
hladká múka
200 g
celozrnná múka
1 ČL
soľ
1 PL
cukor
30 g
droždie

Na plnku

200 g
varené zemiaky
120 g
mleté škvarky
soľ
ľanové a sezamové semienka
žltko na potretie

postup

Zemiakové pagáče sú nielen mäkučké a šťavnaté, ale dlho vydržia a nestvrdnú,ak sa rýchlo nepojedja. Pečiem ich väčšinou vtedy, keď mi ostanú varené zemiaky...

1.

Klasickým spôsobom, vypracujeme kysnuté cesto. Po vykysnutí cesto na pagáče vyberieme a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.

6.

Potom cesto rozvaľkáme na 2-3 cm a povykrajujeme. Potrieme žltkom a posýpeme sezamom. Upečieme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.