Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníky koníky

ingrediencie

500 g
hladká múka
125 g
mleté vlašské orechy
200 g
práškový cukor
125 g
med
2 ČL
soda bicarbona
1 ČL
perníkové korenie
3 ks
vajce
3 PL
maslo
1 ks
vajce na potieranie

postup

1.

V miske nad parou roztopíme maslo a med. Pridáme celé vajcia, cukor a vyšľaháme nad parou.

2.

Na dosku preosejeme múku spolu s koreninami. Pridáme orechy a teplú medovú zmes. Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho prikryté v chlade najlepšie cez noc.

3.

Cesto rozváľame na hrúbku 4mm a vykrajujeme koníky, prípadne iné tvary. Ukladáme ich na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 8 minút pri teplote 160°C. Dobre vychladené môžeme ozdobiť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...