Pridať recept

Zemiakove celozrnné pagáče

ingrediencie

4 ks
stredne veľké zemiaky uvarené v šupke a následne nastrúhané na jemno na strúhadle
250 g
hladká celozrnná špaldová múka
150 g
hladká biela špaldová múka
2 ks
jedno vajce do cesta a druhé na potretie
1 balíček
sušené dorždie (7g)
210 ml
vlažná voda
1/2 dl
olej
1/2 KL
soľ

Na posypanie

ks
sezam
ks
ľanové semienka
ks
tvrdý syr na strúhanie

postup

1.

Všetky ingrediencie na cesto dáme do misky rýchlokysky a vypracujeme cesto, necháme ho kysnúť na teplom mieste a po hodine ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku, ak sa nám bude zdať, že je cesto riedke, môžeme ho ešte trocha podsypať múkou a trocha rukami spracovať.

 
2.

Hotové cesto pomúčime a vyvaľkáme asi na hrúbku 3 cm a vhodným pohárom vykrajujeme pagáče a ukladáme na plech s papierom na pečenie.

3.

Necháme podkysnúť, natrieme rozšľahaným vajíčkom posypeme sezamom, ľanovým semienkom a šup do rúry na 190 stupňov zhruba na 20 minút, keď chceme dať syr, v polovici pečenia ho nasypeme na pagáče.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať