Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakove celozrnné pagáče

ingrediencie

4 ks
stredne veľké zemiaky uvarené v šupke a následne nastrúhané na jemno na strúhadle
250 g
hladká celozrnná špaldová múka
150 g
hladká biela špaldová múka
2 ks
jedno vajce do cesta a druhé na potretie
1 balíček
sušené dorždie (7g)
210 ml
vlažná voda
1/2 dl
olej
1/2 KL
soľ

Na posypanie

sezam
ľanové semienka
tvrdý syr na strúhanie

postup

1.

Všetky ingrediencie na cesto dáme do misky rýchlokysky a vypracujeme cesto, necháme ho kysnúť na teplom mieste a po hodine ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku, ak sa nám bude zdať, že je cesto riedke, môžeme ho ešte trocha podsypať múkou a trocha rukami spracovať.

2.

Hotové cesto pomúčime a vyvaľkáme asi na hrúbku 3 cm a vhodným pohárom vykrajujeme pagáče a ukladáme na plech s papierom na pečenie.

3.

Necháme podkysnúť, natrieme rozšľahaným vajíčkom posypeme sezamom, ľanovým semienkom a šup do rúry na 190 stupňov zhruba na 20 minút, keď chceme dať syr, v polovici pečenia ho nasypeme na pagáče.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...