Pridať recept

Zapečené "čvachtané mäsko"

ingrediencie

750 g
chudé bravčové karé
4 ks
vajce
ks
strúhanka
ks
soľ
ks
korenie
ks
červená papriku ml.
140 g
rajčiakový pretlak
200 g
eidam na strúhanie
ks
slovenskú ryžu
ks
olej
ks
horčica

postup

Ak už ste prejedení rezníkov a šalátu zo sviatkov, mám pre vás jeden tip na dobrý obed.

1.

Stehno si nakrájame na rezne, vyklepeme a nasolíme, okoreníme opaprikujeme.

 
2.

Pripravíme si do misiek strúhanku a vyšľahané vajíčko. Rezeň dobre obalíme v strúhanke, popritláčame a dáme do vajíčka a hneď ho opražíme v rozohriatom oleji.

3.

Vypražené mäso si poukladáme na malý plech. Do výpeku si nalejeme pretlak, trocha zriedime vodou, osolíme, okoreníme podľa chuti, lyžičku horčice, necháme chvíľku zohriať a nalejeme na mäso, zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry asi na 200 stupňov, necháme podusiť a keď sa nám zdá mäsko mäkké, pridáme nastrúhaný syr a necháme bez alobalu zapiecť.

4.

Pre lepšiu chuť si kľudne môžete opražiť vo výpeku cibuľu, pridať cesnak, kľudne aj bazalku.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kuracie rezne
Toto je FINTA na dokonale tenučký, rovnomerne naklepaný rezeň! Jednoduchá metóda, ktorú takmer nikto nepozná + recepty
Ak sa dnes chystáte pripravovať rezne, vyskúšajte tento málo známy spôsob, ako ich rovnomerne naklepať. Funguje...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!