Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapečené "čvachtané mäsko"

ingrediencie

750 g
chudé bravčové karé
4 ks
vajce
strúhanka
soľ
korenie
červená papriku ml.
140 g
rajčiakový pretlak
200 g
eidam na strúhanie
slovenskú ryžu
olej
horčica

postup

Ak už ste prejedení rezníkov a šalátu zo sviatkov, mám pre vás jeden tip na dobrý obed.

1.

Stehno si nakrájame na rezne, vyklepeme a nasolíme, okoreníme opaprikujeme.

2.

Pripravíme si do misiek strúhanku a vyšľahané vajíčko. Rezeň dobre obalíme v strúhanke, popritláčame a dáme do vajíčka a hneď ho opražíme v rozohriatom oleji.

3.

Vypražené mäso si poukladáme na malý plech. Do výpeku si nalejeme pretlak, trocha zriedime vodou, osolíme, okoreníme podľa chuti, lyžičku horčice, necháme chvíľku zohriať a nalejeme na mäso, zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry asi na 200 stupňov, necháme podusiť a keď sa nám zdá mäsko mäkké, pridáme nastrúhaný syr a necháme bez alobalu zapiecť.

4.

Pre lepšiu chuť si kľudne môžete opražiť vo výpeku cibuľu, pridať cesnak, kľudne aj bazalku.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...