Pridať recept

Moje donuty

21
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 šálky
hl.múka
2 ks
vajcia
50 g
maslo
1 ks
droždie
ks
soľ
3 PL
kryštálový cukor
1 pohár
mlieko

postup

Na všetky príležitosti:

1.

Vajcia rozšlahať pridať mlieko, cukor, soľ, droždie a miešat pokiaľ sa cukor a droždie neroztopí, potom pridáme múku a roztopené maslo, spravíme polotuhé cesto, keď bude treba ešte trošku mliečka pridať, keby sa cesto nechcelo spojiť.

 
2.

Takto by malo vyzerať. Cesto dáme na 1hod. na teplé miesto.

Moje Donuty
Moje Donuty
Zdroj: DobrovodskaK
3.

Po 1hod. rozvaľkáme a vykrajujeme donuty, ktoré necháme cca 10min. odpočivať.

Moje Donuty
Moje Donuty
Zdroj: DobrovodskaK
4.

Smažime v rozpálenom oleji, do ktorého dáme kúsok mrkvy, aby nám donut nezhorel.

Moje Donuty
Moje Donuty
Zdroj: DobrovodskaK
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...