FOTORECEPT: Maslové kysnuté cesto.
ingrediencie
postup
Urobíme si z trocha mlieka, cukru a droždia kvások. Múku rozmrvíme s maslom, potom pridáme vyšľahané vajcia. Pridáme vykysnutý kvások, preosiatý pr. cukor a prilejeme mlieko. Rýchlo vypracujeme cesto. Z cesta urobíme bochník, položíme na pomúčenú dosku, zakryjeme a necháme aspoň 1 hod. odpočívať.
Potom z cesta vytvarujeme 2, alebo 4 menšie bochníky. (V mojom prípade 2 väčšie). Ak chceme podlhovastý závin, cesto rozvaľkáme na tvar obdlžníka, naplníme a zrolujeme do podkovy. Ak menšie tak zrolujeme rovno.
Položíme ho na pomastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a necháme kysnuť 1 hod. Pred vložením do rúry boky popicháme vidličkou, aby nepraskol a upečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C a pečieme 20-25 min. Dvere rúry neotvaráme.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.