Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Maslové kysnuté cesto.

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
500 g
hladká múka
250 g
roztopené maslo
2 ks
vajce
2 PL
pr.cukor
2 ČL
soľ
3 dl
mlieko
40 g
droždie čerstvé
1 ks
olej a vajce na potretie

postup

1.

Urobíme si z trocha mlieka, cukru a droždia kvások. Múku rozmrvíme s maslom, potom pridáme vyšľahané vajcia. Pridáme vykysnutý kvások, preosiatý pr. cukor a prilejeme mlieko. Rýchlo vypracujeme cesto. Z cesta urobíme bochník, položíme na pomúčenú dosku, zakryjeme a necháme aspoň 1 hod. odpočívať.

2.

Potom z cesta vytvarujeme 2, alebo 4 menšie bochníky. (V mojom prípade 2 väčšie). Ak chceme podlhovastý závin, cesto rozvaľkáme na tvar obdlžníka, naplníme a zrolujeme do podkovy. Ak menšie tak zrolujeme rovno.

3.

Položíme ho na pomastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a necháme kysnuť 1 hod. Pred vložením do rúry boky popicháme vidličkou, aby nepraskol a upečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C a pečieme 20-25 min. Dvere rúry neotvaráme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.