Pridať recept

VIDEORECEPT: Indické kuracie karí

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
1/4 KL
mletá kurkuma
1 KL
mleté čili
1 KL
korenie garam masala
1/2 KL
soľ
1/2 konzerva
lúpané paradajky
2 PL
olej
1 ks
bobkový list
ks
klinčeky
ks
škorica
3 ks
kardamón
1/2 KL
rímska rasca
2 ks
cibuľa
2 ks
pikantné papričky
2 strúčiky
cesnaku
ks
zázvor
ks
voda
ks
čerstvý koriander

postup vo videu vyššie

Karí je jedno z najznámejších indických jedál. Tu je jeden klasický, ale o to chutnejší recept, ktorý si zamilujete.

1.

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a okoreníme kurkumou, čili, garam masalou, soľou a odložíme nabok.

 
2.

Na oleji opražíme bobkový list, klinčeky, škoricu, kardamón, rímsku rascu, cibuľu, cesnak a pridáme rozmixované paradajky.

3.

Následne primiešame kuracie mäso, zalejeme vodou a povaríme 30 minút.

4.

Mäsko servírujeme s varenou ryžou a posypeme lístkami čerstvého koriandru. 

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
12.1.2019 14:33 | |
+2 -4
Asi autor myslel ,Tandoori masala kurča