Ťahaná jablková štrúdľa z jablka Belmac
ingrediencie
postup
Recept je vhodný na akúkoľvek oslavu sviatkov či rodinných príležitostí. Ďalšie informácie o Jablku Belmac sa dozviete na našom tématickom webe: http://smidova.fmkucm.sk/
Najskôr si pripravíme a dôkladne vymiesime cesto z múky, vody, oleja a octu.
Miesime ho až dovtedy, pokiaľ sa nebude lepiť a bude mať hladkú textúru. Cesto necháme odstáť podľa potreby, zväčša 1 hodinu, a to pod handrovou utierkou ako to robili naše babičky.
Štrúdľové cesto budeme ťahať na doske zo všetkých strán až dovtedy, kým nebude dostatočne tenké. Ideálnu hrúbku zistíme tak, že pri jeho naťahovaní bude priehľadné.
Cesto sa vyťahuje najlepšie na látkovom podklade, ktorý je dostatočne pomúčený.
Medzičasom si dáme roztopiť maslo a potrieme ním celú štrúdľu. Nakoniec ju naplníme plnkou z jablka Belmac a opatrne zrolujeme.
Pripravenú štrúdľu vložíme do rúry, rozohriatej približne na 180 stupňov a pečieme 40-50 minút do zlatista.
Veríme, že štrúdľa z jablka Belmac Vás nesklame a spríjemnite si rodinné a sviatočné chvíle. Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.