Pridať recept

Polievka z domáceho králika

ingrediencie

1 ks
domaci kralik
4 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
kaleráb
ks
petržlenová vňať
ks
soľ
ks
čierne mleté korenie
ks
rezance (niťovky)

postup

1.

Do veľkého hrnca dáme celého umytého králika. Nalejeme vodu a dáme variť. Pridáme soľ, mleté čierne korenie.

 
2.

Ošúpeme mrkvu, nakrájame na kocky alebo na kolieska a pridáme do polievky. Očistíme petržlen a dáme tiež variť. Kaleráb ošúpeme, nakrájame na štvrtky a pridáme do polievky. Opláchneme petržlenovú vňať a dáme variť. 

3.

Varíme na miernom ohni asi hodinu a pol. Potom králika vyberieme, mäso pooddeľujeme, časť použijeme do perkeltu časť dáme do polievky.

4.

Polievku precedíme cez sitko.

5.

Opláchneme zeleninu a vrátime späť do precedenej polievky. Pridáme časť mäsa. Pridáme čerstvú vňatku.

6.

Dáme variť niťovky, ktoré potom podávame s polievkou. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
winder
14.1.2019 16:44 | |
+7 -7
Obyčajný mäsový vývar. Je fuk, či tam dám sliepku, králika, bravčové, hovädzie alebo hoci hlavu a vnútornosti z kapra. Stále to bude ten najobyčajnejší mäsový vývar, na ktorý snáď nepotrebuje recept nikto. Iba ak "umelci", schopní pripáliť aj kuchársku knihu. Mimochodom, táto polievka je aj tak odfláknutá, chýba v nej cibuľa a zeler.
kacatko123
14.1.2019 19:22 | |
+16 -4
Áno je to vývar. Polievka. Niesom šéfkuchár. Co sa tyka zeleru dala som ho, Len som zabudla napísať v recepte. Cibuľu nedávam ani do slepacej lebo mi menej chuti a nepáči sa mi ani farba. A btw keď som bola mladšia hľadala som recept aj na rezne, na guláš a na iné "primitívne" recepty. Alebo poleva na medovníky kde ide práškový cukor a bielok :) niekomu možno bude chutiť tento recept. Mne polievka chutila. Áno som začiatočník, učím sa každý deň niečo nové. Ci pomazánka ci koláč ci mäsové jedlo. O 10 rokov budem možno pridávať lepšie a "kvalitnejšie" recepty. Takto si to ukladám aj pre seba do budúcna, aby som si spomenula co som varila a co môžem navariť.