Farebná ryža s cícerom a pistáciami
ingrediencie
postup
Rýchle, dobré, chrumkavé jedlo, ktoré s chuťou zjedia aj vaše deti? Presne toto. Linde sa cícer nepáčil keď som ho uvarila. Zjedla ho až opražený na masle, keď som jej opísala jeho chuť ako orieškovú. Ona dá za oriešky aj svoju obľúbenú knižku či hračku. 😊 Tento recept je ešte výberom letného prázdninového jedla, keď vonku pršalo a veľké teploty sa príjemne schladili. Jeho bonusom je jeho prenosnosť aj v aute počas cesty, alebo ak si ho večer pripravíte a dáte z neho zostatok do chladničky, na druhú deň môže byť súčasťou skvelého studeného šalátu s kúskami feta syra, čerstvými listami šalátu, alebo paradajkami.
Ryžu uvaríme s celou cibuľou a necháme odstáť.
Uvarený cícer opražíme na troche oleja s pistáciami a mrkvou nakrájanou nadrobno, pridáme roztlačený cesnak a trochu masla s rímskou rascou.
Pridáme ryžu a premiešame. Ja som si ešte pridala nasekané vňate a špenát. Linda zaváranú cviklu. Keď necháte deti kúzliť a tvoriť jedlo, vždy im lepšie chutí...Dobrú chuť aj vám prajeme. 😊
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.