Pridať recept

Zapekaná kapia so syrom halloumi

Zapekaná kapia so syrom halloumi
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

1 ks
veľká kápia
100 g
syr halloumi
1 PL
mleté listy senovky gréckej
1 ks
vaječné bielko
balíčkov
šalviové listy

postup

V chladničke len halloumi od predvečera otvorené a tri kapie, ktoré by som už nasurovo do šalátu nenakrájala. A teraz čo na obed? Veľmi som bola hladná, nuž som si namočila aspoň polentovú krupicu s bylinkami. Kým som dopekala chleby a varila polentu, napadla ma skvostná myšlienka ako prepojiť tie dve ingrediencie. A minúť ešte aj bielok čo zostal po použití žĺtka do koláča. A využiť ešte aj teplo z rozpálenej pece po chlebe. Vznikla neskutočná kombinácia voňajúca Stredomorím. Upečený chlieb z predošlého dňa som vyhriankovala. Polentu upiekla s maslom a šalviou. Papriky zapiekla a všetko spolu, s olivami a slovenským za studena lisovaným repkovým olejom zakvapkala...balzam na dušu. Vonku snežilo a doma takéto vánky dovolenky ...

1.

Kapiu som umyla, osušila a nakrájala priečne na hrubé, cca 3 cm pásy.

 
2.

Halloumi som nastrúhala na mrkvovom strúžiku, premiešala s našľahaným bielkom a zmiešala s práškom zelenej senovky. Tá zelená farba nezafarbí, ale výborne ochutí.

3.

Halloumi je slaný syr, teda nie je nutné soliť.

4.

Zapekaciu misku som vytrela maslom, poukladala som papriky rezom na hranu. Naplnila ich zmesou syra bielkovej peny. Poukladala na vrch šalviové listy a piekla cca 10 minút na 200 C°.

5.

Ak budete toto jedlo robiť na párty či hocikedy, ruky vám všetci dospelí vybozkávajú. Jedli sme to s pečenou polentou, vyrezávali ju lyžicou z misky, s hriankou domáceho kváskového chleba. Nakvapkali repkový olej a použili lupienkovú údenú soľ. Dobrú chuť vám prajem, lebo bude!

Zapekaná kapia so syrom halloumi
Zapekaná kapia so syrom halloumi
Zdroj: Henrieta_Peskovicova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
halloumi syr
Halloumi syr
Syr Halloumi (tiež Haloumi, Hallomi) je cyperský stredne tvrdý syr so slanou chuťou. Vyrába sa zo zmesi kozieho...