Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapečené prekladané zemiaky s hríbami

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
uvarené zemiaky v šupke
4 hrste
sušené miešané hríby
2 ks
veľka cibuľa
ks
soľ
ks
čierne mleté korenie
ks
olivový olej
5 ks
vajce
ks
trocha strúhanky na posypanie plechu
1 téglik
smotana na šľahanie (36%)

postup

1.

Zemiaky si uvaríme v osolenej vode (v šupke).

2.

Medzitým si na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľku a scedené hríby, ktoré sme si nechali predtým asi 15 minút v horúcej vode napučať. Osolíme, okoreníme, pridáme aj trocha šťavy z hríbov a necháme asi 10 minút dusiť.

3.

Misu z janského skla si namastíme olivovým olejom a posypeme strúhankou.

4.

Keď už máme zemiaky hotové, ošúpeme, krájame na plátky a postupne ukladáme do zapekacej misy. Na prvú vrstvu uložíme polovicu opraženej cibuľky s hubami, opäť navrstvíme zemiaky, na ktoré uložíme druhú polovicu zmesi a nakoniec pokryjeme poslednou vrstvou zemiakov.

5.

Takto uložené, vložíme do rúry na 180 stupňov, asi na 10 minút, vytiahneme a zalejeme smotanou zmiešanou s vyšľahanými vajíčkami (samozrejme osolené, okorenené) a vrátime naspäť do rúry a pečieme do zlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.