Pridať recept

Plnené zapečené zemiakové taštičky

Plnené zapečené zemiakové taštičky
Zdroj: mysiacik212

ingrediencie

8 ks
veľké zemiaky (ja som použila ružáky)
4 ks
malá cibuľka
3 ks
jarná cibuľka
200 g
tvrdý syr na strúhanie
1 konzerva
šampińóny
2 ks
menšie kuracie prsia
ks
kus mäsovej slaninky
4 PL
kečup
1 PL
horčica
ks
soľ
ks
čierne mleté korenie
ks
rôzne farebné korenie
ks
olej

postup

1.

Zemiaky v šupke si poriadne umyjeme, prekrojíme na poli a veľkou lyžicou vyrežeme jeho vnútro asi tak ako je mojej fotke.

 
2.

Postupne ukladáme na plech, ktorý sme si ale predtým okorenili rôznymi druhmi korenia, ja som použila mlynčekové štvorfarebné, ale aj korenie so sušeným citrónom, ale je na vás, môžete kľudne pridať aj grilovacie a taktiež, týmto korením okoreníme trocha aj poukladané zemiaky, ktoré nezabudneme aj osoliť.

3.

Takto pripravené zemiaky dáme do rúry na 200 stupňov, pokým sa nám nezačnú troška pripekať a chytať peknú hnedkastú farbu.

4.

Medzitým ako sa nám pečú zemiaky, si na panvici rozohrejeme olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, aj jarnú, orestujeme do sklovita, pridáme na drobno nakrájané kuracie prsia, osolíme, okoreníme, pridáme kečup, horčicu, ak sa nám mäsko uzavrie pridáme na úplne nadrobno nakrájanú slaninku a aj šampiňóny, ktoré taktiež nakrájame. Takto v krátkosi podusíme, ozaj len krátko.

5.

Do misky si nastrúhame syr a z neho asi jednu tretinu pridáme do našej zmesi, ešte raz premiešame a môžeme plniť naše zemiačky.

6.

Ak sú zemiačky opečené, vytiahneme ich a veľkou lyžicou ich naplníme, dáme do rúry asi na 10 minút, opäť vytiahneme a posypeme syrom, nakoniec dáme ešte zapiecť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať