Pridať recept

Plnené zemiaky "čo dom dal"

ingrediencie

10 ks
väčšie surové zemiaky
100 g
trvanlivá saláma
ks
domáca klobása
ks
prerastená slaninka
ks
údený syr
ks
mleté čierne korenie
ks
mletá rasca

Na dokončenie:

ks
rastlinný olej
ks
prelisovaný cesnak
ks
soľ

postup

Recept je úplne jednoduchý. Ako názov receptu napovedá, môže každý použiť čo poskytne chladnička, proste podľa chuti a fantázie. Zemiaky sú výborné ako príloha k pečenému mäsu, karfiolovým plackám, alebo aj samostatne s troškou tatarskej omáčky. V lete sú výborné s čerstným uhorkovým šalátom.

1.

Zemiaky očistíme, alebo ponecháme šupku(pri nových zemiakoch). Do každého zemiaku urobíme nožom zárezy.

 
2.

Striedavo vkladáme trvanlivú salámu, klobásu, slaninku a syr. Ak je čerstvá zelenina, pridávam paradajky, papriku.

3.

V miske zmiešame rastlinný olej, prelisovaný cesnak a soľ. Touto hmotou potrieme zemiaky pred pečením. Posypeme rascou a korením, kto má rád, môže použiť grilovacie korenie, gyros... 

4.

Uložíme do pekáča, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 180°C. Keď sú zemiaky mäkké, odstránime alobal, ešte raz potrieme ochuteným olejom a dáme zapiecť, aby sa vytvorila kôrka na povrchu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...