Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnené zemiaky "čo dom dal"

ingrediencie

10 ks
väčšie surové zemiaky
100 g
trvanlivá saláma
ks
domáca klobása
ks
prerastená slaninka
ks
údený syr
ks
mleté čierne korenie
ks
mletá rasca

Na dokončenie:

ks
rastlinný olej
ks
prelisovaný cesnak
ks
soľ

postup

Recept je úplne jednoduchý. Ako názov receptu napovedá, môže každý použiť čo poskytne chladnička, proste podľa chuti a fantázie. Zemiaky sú výborné ako príloha k pečenému mäsu, karfiolovým plackám, alebo aj samostatne s troškou tatarskej omáčky. V lete sú výborné s čerstným uhorkovým šalátom.

1.

Zemiaky očistíme, alebo ponecháme šupku(pri nových zemiakoch). Do každého zemiaku urobíme nožom zárezy.

2.

Striedavo vkladáme trvanlivú salámu, klobásu, slaninku a syr. Ak je čerstvá zelenina, pridávam paradajky, papriku.

3.

V miske zmiešame rastlinný olej, prelisovaný cesnak a soľ. Touto hmotou potrieme zemiaky pred pečením. Posypeme rascou a korením, kto má rád, môže použiť grilovacie korenie, gyros... 

4.

Uložíme do pekáča, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 180°C. Keď sú zemiaky mäkké, odstránime alobal, ešte raz potrieme ochuteným olejom a dáme zapiecť, aby sa vytvorila kôrka na povrchu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.