Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldové halušky s bryndzou

ingrediencie

300 g
špaldová múka hladká (skúšala som aj celozrnnú hladkú)
1 ks
vajce
150 g
stúhané surové zemiaky
soľ
bryndza
kyslá smotana
opečená slanina

postup

1.

Očistené surové zemianky nastrúhame na jemno. Ideálne je strúhať časť zemiakov na úplne jemnom ako kašu a druhú časť na tom druhom jemnom ako syr. Postupne pridávame múku tak, aby vzniklo riedke cesto lepkavej konzistencie. Ďalej pridajte vajce a lyžičku soli. Cesto musí byť hladké, musí držať akoby pokope. Malo by sa ľahko oddeľovať od misy a nesmie byť riedke ani veľmi husté.

Špaldové halušky s bryndzou
Špaldové halušky s bryndzou
Zdroj: eva2mala
 
2.

Do väčšieho hrnca dáme variť vodu (nesoliť). Keď voda v hrnci vrie, v menších dávkach pretrieme cesto do vody cez sito na halušky. Sem tam zamiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca. Keď halušky vyplávajú na povrch, chvíľu ich povaríme a vyberieme sitkom. Ideálne potom pridať trošku masti.

Špaldové halušky s bryndzou
Špaldové halušky s bryndzou
Zdroj: eva2mala
3.

Bryndzu si zmiešame s kyslou smotanou, kto chce pripraví si ešte slaninku a podávame.

Špaldové halušky s bryndzou
Špaldové halušky s bryndzou
Zdroj: eva2mala
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.