Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hustý prívarok z červenej šošovice a tekvice

ingrediencie

1 hrnček
červená šošovica
3 ks
mrkva
1/2 ks
maslová tekvica
1 ks
cibuľa
balíčkov
olej
balíčkov
soľ
balíčkov
zelerová alebo petržlenová vňať
2 ks
bobkový list
balíčkov
slanina

postup

1.

Na oleji osmahneme cibuľu. Pridáme nakrájanú na kocky mrkvu, tekvicu, môže byť aj hokkaido alebo iná, ja som mala maslovú zo záhradky :)

2.

Pridáme aj premytú červenú šošovicu. Mám ju rada, chutí nám, netreba ju vopred namáčať a je rýchlo uvarená.

3.

Zalejeme vodou. Solíme až na záver. Strukoviny sa v osolenej vode neuvaria dobre, zostanú tvrdé.

4.

Pridáme vňať, bobkový list. Povaríme asi 20minút od varu do mäkka.

6.

Podáme s opraženou slaninkou a pečivom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.