Pridať recept

FOTORECEPT: Špenátová omeleta

ingrediencie

3 ks
vajce
1 hrsť
mrazený listový špenát
soľ
kurkuma

postup

V našej mrazničke má mrazený listový špenát stabilné miesto a v chladničke nikdy nechýbajú domáce vajcia :) Sýta omeleta plná špenátu s domácim ražným chlebíkom poslúžila ako extra rýchly neplánovaný obed.

1.

Mrazený špenát dáme na panvicu, prikryjeme pokrývkou a necháme rozmraziť.

Fotorecept: Špenátová omeleta
Fotorecept: Špenátová omeleta
Zdroj: Vendelincok
 
2.

Mierne podusíme, podľa potreby buď trošku vody pridáme alebo naopak odparíme.

Fotorecept: Špenátová omeleta
Fotorecept: Špenátová omeleta
Zdroj: Vendelincok
3.

Rozhabarkujeme vajcia, osolíme. Zvyknem si pridávať kurkumu.

Fotorecept: Špenátová omeleta
Fotorecept: Špenátová omeleta
Zdroj: Vendelincok
4.

Vylejeme na špenát. Nemiešame, zakryjeme a necháme stuhnúť vajce.

Fotorecept: Špenátová omeleta
Fotorecept: Špenátová omeleta
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Špenátová omeleta
Fotorecept: Špenátová omeleta
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Špenátová omeleta
Fotorecept: Špenátová omeleta
Zdroj: Vendelincok
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.