Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapečené zemiaky s karfiolom

ingrediencie

6 ks
zemiak varený v šupe
1 ks
malý karfiol
1 téglik
smotana na šľahanie (36%)
4 ks
vajce
ks
soľ, čierne mleté korenie
ks
strúhanka na vymastenie misky

postup

Jednoduché a rýchle!

1.

Zemiaky si odvaríme v šupe. Ošúpeme a dáme pretlačené cez malé sitko do misky.

2.

K zemiakom pridáme v slanej vode napoly uvarený karfiol, natrhaný na menšie ružičky.

3.

Jemne premiešame a dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej jánskej misky.Dáme piecť na 190 stupňov.

4.

Smotanu si rozšľaháme s vajíčkom a dochutíme podľa vlastnej chuti soľou a korením. Horúce zemiaky podlejeme smotanou a vajíčkom a necháme piecť, až kým nie sú zemiačky a karfiol pekne do chrumkava upečené.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.