Zapečené zemiaky s karfiolom
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
zemiak varený v šupe
1
ks
malý karfiol
1
téglik
smotana na šľahanie (36%)
4
ks
vajce
ks
soľ, čierne mleté korenie
ks
strúhanka na vymastenie misky
postup
Jednoduché a rýchle!
1.
Zemiaky si odvaríme v šupe. Ošúpeme a dáme pretlačené cez malé sitko do misky.
2.
K zemiakom pridáme v slanej vode napoly uvarený karfiol, natrhaný na menšie ružičky.
3.
Jemne premiešame a dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej jánskej misky.Dáme piecť na 190 stupňov.
4.
Smotanu si rozšľaháme s vajíčkom a dochutíme podľa vlastnej chuti soľou a korením. Horúce zemiaky podlejeme smotanou a vajíčkom a necháme piecť, až kým nie sú zemiačky a karfiol pekne do chrumkava upečené.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

mysiacik212
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.