Pridať recept

FOTORECEPT: Zemiaky zapečené s mangoldom a tvarohom

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
zemiaky
2 ks
paradajka
syr na posypanie

Plnka

150 g
tvaroh
250 g
mangold alebo špenát
2 PL
kyslá smotana
1 ks
vajíčko
1 ks
menšia cibuľa
soľ
mleté čierne korenie

postup

Na tento recept môžete využiť uvarené zemiaky od obeda alebo z predchádzajúceho dňa. Mangold môžete nahradiť špenátom.

1.

Na masti podusíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný mangold/špenát a len krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme a zmes necháme vychladnúť. Tvaroh a kyslú smotanu vymiešame, pridáme vajíčko a vylejeme na vychladnutý mangold/špenát. Zamiešame.

Zemiaky zapečené s mangoldom a tvarohom.
Zemiaky zapečené s mangoldom a tvarohom.
Zdroj: evauhlik
 
2.

Uvarené zemiaky nakrájame na plátky. Poukladáme na dno pekáčika, polejeme vrstvou náplne a tieto vrstvy striedame až pokiaľ neminieme všetky suroviny. Posledná vrstva zemiakov by mala byť zaliata.

Zemiaky zapečené s mangoldom a tvarohom.
Zemiaky zapečené s mangoldom a tvarohom.
Zdroj: evauhlik
3.

Navrch poukladáme plátky rajčín a bylinky - petrželovú vňať, oregáno...

Zemiaky zapečené s mangoldom a tvarohom.
Zemiaky zapečené s mangoldom a tvarohom.
Zdroj: evauhlik
4.

Posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť na 200°C asi na 15 - 20 minút.

Zemiaky zapečené s mangoldom a tvarohom.
Zemiaky zapečené s mangoldom a tvarohom.
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Zapekané zemiaky s bylinakmi a chedarom
Zapekané zemiaky, aké tu ešte neboli! Zbierka fantastických receptov na zapekané zemiaky, po ktorých si oblížete všetky prsty, takmer bez práce
Neviete, čo dnes uvariť? Už hľadať nemusíte! Máme pre vás perfektné recepty, z ktorých si vyberie každý...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...