Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tekvicovo-paradajková omáčka na cestoviny

ingrediencie

1 ks
malinká hokkaido tekvica
300 ml
paradajková šťava
2 ČL
špaldová krupica
50 g
maslo
soľ
cukor

postup

V špajze sme mali ešte malinkú hokkaido tekvicu a do čoho dám paradajkovú šťavu, to má u dcéry úspech. Vyšla z toho ozaj chutná rýchla omáčka. Odporúčam.

1.

Hokkaido umyjeme, domácu nešúpem a nakrájame na drobno.

2.

Osmahneme na troške oleja alebo ghee masle. U nás je momentálne cibuľa bojkotovaná, ale kľudne použite ako základ aj malú cibuľu.

3.

Zalejeme paradajkovou šťavou a varíme do mäkka cca 20minút.

4.

Rozmixujeme a zahustíme, ja som použila špaldovú celozrnnú krupicu. Ehm, mne sa podarilo najskôr zahustiť a potom mixovať ako prezrádzajú fotky ;)

5.

Zjemníme maslom, podľa chuti trošicku dosolíme, ak bola šťava kyslá tak aj dosladíme trošku.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...