Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinky od babičky

ingrediencie

300 ml
kokosové mlieko
200 g
hladka spaldova muka
2 PL
med
1/2 balíček
prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
1/2 dl
olej
1 štipka
soľ
2 ks
vajce
domáci jahodový džem
svieže jahody
šľahačka na šlahanie

postup

1.

Oddelíme si bielok od vajíčok a vyšľaháme sneh. 

2.

Žĺtka a ostatné ingrediencie si pomaly zmiešame a chvilku pomixujeme mixérom, aby nám nezostali hrudky múky, potom opatrne vmiešame vyšľahaný bielok.

3.

Ak je cesto zarobené, necháme chvíľu postáť a na vymastenej panvici môžme robiť palacinky. 

4.

Palacinky som plnila jahodovým domácim džemom a zdobila jahodami a šľahačkou a posypala grankom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
glosatorka
1.2.2019 22:08 | |
+4 -0
Prášok do pečiva do palaciniek? Z tejto zmesi vyjdú skôr lievance, hoc pochybujem aj o ich konzistencii. 200 g múky na 300 ml mlieka? Však to musí byť strašne husté. Cesto musí byť tekuté aj na lievance. Celé zle. Nech autorka spraví video s týmto rozpisom, nech ukáže, čo z toho vznikne. Všímam si už dlhšie kade tade, že ľudia si zjavne vymýšľajú recepty úplne nezrealizovateľné, nechutné. Ak už niekto čo to uvaril, či upiekol, tak tým receptom nemôže naletieť. Len mi je ľúto mladých, menej skúsených kuchárov, kucháriek, ktorí okrem toho, že znehodnotia ingrediencie, tak ich to demotivuje od ďalších pokusov variť, či piecť. :( A ten blud o kokosovom mlieku vraj v babičkinom recepte ste tu vysvetlili dobre aj iní.
vecnepero
1.2.2019 09:16 | |
+0 -0
recept lenive spanielske vtacky : na cibuli udusime na kusky nakrajane hovadzie (alebo bravcove, kuracie) maso, ochutime mletym ciernym korenim, mletou rascou, cervenou paprikou a vegetou a dusime do polomäkka, pridame na drobno posekane vajce, mäkku salamu (alebo inu udeninu), kysle uhorky, moze ale nemusi byt hrasok, plnotucnu horcicu, podla chuti prisolime a varime dalej ... prilohy ryza alebo hranolky
vecnepero
1.2.2019 08:56 | |
+31 -0
pre admina: treti pokus zapojenia sa do diskusie ... kde vzala babicka to kokosove mlieko?
anetaneska
1.2.2019 13:01 | |
+1 -5
Neviem, co s tym ma admin...kazdy si napise recept podla seba, tak aby inspiroval druhych.o tom tato stranka je...teda apson som si myslela,kedze vela ludi asi zjavne neprijma nove veci..
MarioViktorin
1.2.2019 14:04 | |
+10 -0
človek rád príjme nové veci ... netáraj ... len jedno je pravda,naše babky nemali koľkokrát čo do úst,maximálne tak kapustu a zemiaky,a nie kokosové mlieko .... tu ani tak nejde o ten recept,ale názov toho receptu .... lebo !!! ak sa napíše v názve slovo od BABIČKY ,malo by ísť o recept a ingrediencie z doby niekde dve tri generácie pred našou,čo v mojom prípade sa jedná o obdobie cca druhej svetovej vojny .... a vtedy mali ľudia prídelové lístky,za ktoré dostali chlieb,margarín (maslo nebolo) múku a mlieko .... a nieto ešte kokosové mlieko .... ja mám po mojej babke kuchársku knihu,a ver,kokosové mlieko by si v nej ťažko našla
anetaneska
1.2.2019 14:15 | |
+2 -1
Ale ano male pravdu, kedysi to bolo ine.. Len ja take casy nepoznam.. Skor to modernejsie...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.