Pridať recept

Fermentované ovsené placky

ingrediencie

300 g
ovsené vločky
200 ml
biely jogurt
200 ml
voda
100 g
hrozienka
1 ks
vajce
3 ks
Nahrubo natrúhané jablka
1 ks
banán
datľový sirup, trstinový cukor
vanilka
kora z chemicky neošetreného citróna

postup

1.

Vločky prepláchneme a zmiešame s jogurtom a vodou. Necháme fermentovať 12 – 24 hodín. 

 
2.

Hrozienka namočíme na rovnaký čas do vody. Ja to robím večer a na druhý deň pečiem.

3.

Do cesta pridame vajíčko a hrozienka. Rozmixujeme. Potom pridáme nastruhané jablká a popučený banán. Ochutnajte cesto a podľa toho doslaďte.

4.

Pečieme v rúre na papieri na pečenie, ktorý som pre istotu ešte potrela olejom. Zvyknem placky v strede pečenia otočiť nech sú pekne prepečené. Sú ako lievance.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať