Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fermentované ovsené placky

ingrediencie

300 g
ovsené vločky
200 ml
biely jogurt
200 ml
voda
100 g
hrozienka
1 ks
vajce
3 ks
Nahrubo natrúhané jablka
1 ks
banán
datľový sirup, trstinový cukor
vanilka
kora z chemicky neošetreného citróna

postup

1.

Vločky prepláchneme a zmiešame s jogurtom a vodou. Necháme fermentovať 12 – 24 hodín. 

2.

Hrozienka namočíme na rovnaký čas do vody. Ja to robím večer a na druhý deň pečiem.

3.

Do cesta pridame vajíčko a hrozienka. Rozmixujeme. Potom pridáme nastruhané jablká a popučený banán. Ochutnajte cesto a podľa toho doslaďte.

4.

Pečieme v rúre na papieri na pečenie, ktorý som pre istotu ešte potrela olejom. Zvyknem placky v strede pečenia otočiť nech sú pekne prepečené. Sú ako lievance.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.