Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Palacinky s domácim jahodovým džemom, jahodami a šľahačkou

ingrediencie

600 ml
mandľové mlieko
300 g
hladka spaldova muka
2 ks
vajce
polovica šťavy z citróna a aj nastrúhanej kôry z neho
1/2 ČL
mletá škorica
4 PL
hnedý kryštálový cukor
1 štipka
soľ
1/2 dl
olej (do cesta) a aj trocha na vymastenie panvice, ak by cesto lepilo

Náplň a ozdoba

domáci jahodový džem a domáce zavárané jahody (príp. iné ovocie a džem, ktorý obľubujeme)
prášková šľahačka a 250 ml mlieka

postup

1.

Do misky si dáme mlieko, múku a jednoducho všetko, čo nám do cesta treba. Všetko poriadne premiešame metličkou, aby nám nezostali žiadne múkové hrudky, ale pekné hladké cesto.

2.

Necháme chvíľku odstáť, medzitým si rozohrejeme panvicu s kvapkou oleja. Keď je riadne rozohriata, môžme robiť palacinky.

3.

Hotové palacinky naplníme džemom a jahodami, ozdobíme šľahačkou (prášková šľahačka s mliekom) a posypeme, čo nám najviac chutí (škorica, nastrúhaná čokoláda a pod.)

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.