Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fánky

40
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
2 PL
cukor
2 ks
žĺtok
1 ČL
sóda
1 balíček
prášok do pečiva
1 ks
citrónová kôra
4 PL
rum
250 ml
kyslá smotana
2 PL
rozpustené maslo
1 balíček
vanilkový cukor na obalenie
50 g
práš. cukor na obalenie
olej a CERA na vysmážanie

postup

Výborne na fašiangové obdobie.

1.

Múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, citrónovú kôru premiešame, potom pridáme žĺtka, smotanu a rum, vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 min. odpočívať.

2.

Až by bolo cesto husté, pridáme ešte trochu vlažného mlieka.

3.

Potom vyvaľkáme na 3 mm hrubý plát a vykrajujeme kosoštvorce, ktoré vnútri prekrojíme radlíkom.

4.

Vysmážame v teplom oleji do ktorého pridáme ½ CERY.

5.

Vysmažené fánky dávame na obrúsok odkvápať.

6.

Preložíme na misu a posypeme vanilkou a práš. cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.