Pridať recept

Fánky

40
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
2 PL
cukor
2 ks
žĺtok
1 ČL
sóda
1 balíček
prášok do pečiva
1 ks
citrónová kôra
4 PL
rum
250 ml
kyslá smotana
2 PL
rozpustené maslo
1 balíček
vanilkový cukor na obalenie
50 g
práš. cukor na obalenie
olej a CERA na vysmážanie

postup

Výborne na fašiangové obdobie.

1.

Múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, citrónovú kôru premiešame, potom pridáme žĺtka, smotanu a rum, vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 min. odpočívať.

 
2.

Až by bolo cesto husté, pridáme ešte trochu vlažného mlieka.

3.

Potom vyvaľkáme na 3 mm hrubý plát a vykrajujeme kosoštvorce, ktoré vnútri prekrojíme radlíkom.

4.

Vysmážame v teplom oleji do ktorého pridáme ½ CERY.

5.

Vysmažené fánky dávame na obrúsok odkvápať.

6.

Preložíme na misu a posypeme vanilkou a práš. cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fánky
Overený recept na fašiangové fánky a kopec rád, ako ich ešte vylepšiť
Fánky alebo božie milosti sa nám spájajú s fašiangami. Pred pôstom si ešte ľudia zvykli dopriať takéto hody...
fánky
Toto je dôvod, prečo sú babičkine fánky vždy iné a tak chutné! Musím sa s vami podeliť o tento fantastický recept, do cesta pridajte nezvyčajnú surovinu
Krehké, chrumkavé a tak úžasné. Konečne mám recept na fánky tak, ako si ich pamätám, iný už nerobím!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...