Šišky
30
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3/4
kg
hladká múka
1
kocka
kvasnice
1/2
liter
mlieko
1
štipka
soľ
1
ks
vajíčko
1,5
dl
olej
2
PL
cukor
1
ks
citrónová kôra
1/2
dl
rum
olej na vysmážanie
lekvár a šľahačka + stužovač na ozdobu
postup
Výborné šišky nie len na fašiangové obdobie.
1.
Z mlieka cukru a kvasníc urobíme kvások, pridáme do preosiatej múky so soľou, cukrom, vajíčkom, olejom, rumom a citrónovou kôrou. Vypracujeme cesto, ktorí necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
Potom vykrajujeme kolieska, ktoré natrhneme v prostriedku palcom, aby bola dierka.
3.
Vysmážame.
4.
Vysmažené šišky pokladáme na obrúsok ozdobíme lekvárom a šľahačkou, do ktorej pridáme stužovač, aby dlhšie vydržala.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

Valina
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.