Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šišky

30
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3/4 kg
hladká múka
1 kocka
kvasnice
1/2 liter
mlieko
1 štipka
soľ
1 ks
vajíčko
1,5 dl
olej
2 PL
cukor
1 ks
citrónová kôra
1/2 dl
rum
olej na vysmážanie
lekvár a šľahačka + stužovač na ozdobu

postup

Výborné šišky nie len na fašiangové obdobie.

1.

Z mlieka cukru a kvasníc urobíme kvások, pridáme do preosiatej múky so soľou, cukrom, vajíčkom, olejom, rumom a citrónovou kôrou. Vypracujeme cesto, ktorí necháme na teplom mieste vykysnúť.

2.

Potom vykrajujeme kolieska, ktoré natrhneme v prostriedku palcom, aby bola dierka.

3.

Vysmážame.

4.

Vysmažené šišky pokladáme na obrúsok ozdobíme lekvárom a šľahačkou, do ktorej pridáme stužovač, aby dlhšie vydržala.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.