Pridať recept

Šišky pečené v rúre

25
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hl.múka
50 dkg
maslo
10 dkg
cukor
1 štipka
soľ
2 ks
vajce
120 ml
mlieko
125 g
pomázankové maslo neochutené
150 g
čokoládové lupienky
pomarančová alebo citrónová kôra
na ozdobu lekvár, tvaroh, šťahačka podľa chutí
práškový cukor na posypanie

postup

1.

Z droždia urobíme kvások v 1 dl mlieka s malým množstvom cukru...

 
2.

Ostatné ingrediencie zmiešame spolu so zvyšným mliekom. Cesto necháme v teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok, troška vypracujeme a znovu necháme chvíľu odpočívať.

3.

Cesto si vylejeme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na 1,5-2 cm. Pomocou pohára vykrajujeme šišky, do šišiek urobíme prstom dierky. Šišky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté kuchynskou utierkou ich necháme odpočívať 20-25 minút.

4.

Rúru si predhrejeme na 200°C. Pečieme asi 20-25 min.

5.

Po upečení ozdobíme lekvárom, môžeme ozdobiť tvarohom, šľahačkou. Posypeme práš. cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...