Pridať recept

Šišky s ovocnou penou

5
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Šišky

400 g
hladká múka
40 g
kryštálový cukor
1 štipka
soľ
2 ks
žĺtok
1/2 kocka
droždie
2 PL
rum
200 ml
mlieko
2 ČL
strúhaná citrónová kôra
4 PL
roztopené maslo

Ríbezľová pena

2 ks
veľký vaječný bielok
1 štipka
soľ
150 g
kryštálový cukor
3 PL
ríbezľový džem

postup

Výborný recept na šišky s ríbezlovou penou, ktorý každému chutí.

1.

Šišky: Všetky ingrediencie na cesto si spolu vymiesime a necháme 45 minút vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme (1 cm hrúbka) a vykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte 20 minút zakryté podkysnúť.

 
2.

Pena: 2 bielky vyšľaháme nad parou zo štipkou soli a 150g kryštálovým cukrom, nakoniec pridáme do peny ríbezľový džem 3pl a premiešame.

3.

V šiškách urobíme palcom jamku a vyprážame ich v rozpálenom oleji do zlato-hneda. Dekorujeme ríbezľovou penou. 

4.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...