Pridať recept

Tvarohové fánky

5
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
hladká múka
250 g
jemný tvaroh
3 ks
vajce
1 KL
sóda bikarbóna
100 g
maslo
1 PL
rum
práškový cukor na obaľovanie

postup

Výborný obed pre ľudí, ktorí majú radi sladké.

1.

Všetko dobre vymiesime, cesto bude husté. 

 
2.

Chvíľku necháme odpočinúť (cca 10 min.).

3.

Potom vyvaľkáme na asi 0,5 cm a vykrojíme radielkom kosoštvorce. V strede prerežeme dieru.

4.

Smažíme na horúcom oleji z oboch strán. Ešte teplé obalíme v práškovom cukre.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fánky
Overený recept na fašiangové fánky a kopec rád, ako ich ešte vylepšiť
Fánky alebo božie milosti sa nám spájajú s fašiangami. Pred pôstom si ešte ľudia zvykli dopriať takéto hody...
fánky
Toto je dôvod, prečo sú babičkine fánky vždy iné a tak chutné! Musím sa s vami podeliť o tento fantastický recept, do cesta pridajte nezvyčajnú surovinu
Krehké, chrumkavé a tak úžasné. Konečne mám recept na fánky tak, ako si ich pamätám, iný už nerobím!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...