Pridať recept

VIDEORECEPT: Thajské bravčové špízy

10
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
šalotka
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
galangal (2 cm)
1 stonka
limetková tráva
1 KL
koriandrové semienka
1 KL
rímsky kmín
1 KL
kurkuma
1/2 KL
čili
1 PL
hnedý cukor
1 KL
soľ
1 PL
rybacia omáčka
100 ml
kokosové mlieko
1 PL
citrónová šťava
čerstvý koriander
500 g
bravčové mäso
1 PL
arašidový olej
2 KL
kari pasta
1/2 KL
tamarindová pasta
1 hrnček
mleté arašidy
1/4 hrnček
palmový cukor
3/4 hrnček
kokosové mlieko
1/2 KL
soľ

postup vo videu vyššie

Dokonalé splynutie naozaj početných exotických surovín vám umožní ochutnať jeden z naj špízov, aký ste kedy mali...

1.

Šalotku, cesnak, galangal, limetkovú trávu, rímsky kmín a koriandrové semienka spolu opečieme na panvici a následne rozmixujeme s kurkumou, chilli, cukrom, soľou, rybacou omáčkou, citrónovou šťavou, kokosovým mliekom a koriandrom.

 
2.

Omáčkou potrieme mäso, ktoré sme nakrájali na dlhé tenké pásiky a hodinu marinujeme.

3.

Medzitým arašidový olej vymiešame s karí a tamarindovou pastou, mletými arašidmi, palmovým cukrom, kokosovým mliekom, soľou a povaríme tri minúty.

4.

Marinované kúsky mäsa napichneme na špajdľu a opečieme na panvici do chrumkava.

5.

Špízy podávame spolu s pikantnou arašidovou omáčkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
desvo
7.2.2019 19:19 | |
+13 -0
kks, ingrediencií je tam jak na svadobnú hostinu a ja mám z toho doma akurát iba cesnak a soľ.
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Letný obed aj večera: Takto budú špízy vždy šťavnaté! Nemusím vyťahovať gril a všetci sa pýtajú, ako je
Letný obed aj večera: Takto budú špízy vždy šťavnaté! Nemusím vyťahovať gril a všetci sa pýtajú, ako je možné urobiť tak lahodné mäsko
Výborné recepty na farebné špízy, po ktorých si oblížete všetky prsty, také sú dobré. Vyberte si z našej...