Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Gaskonské šišky

35
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hrubá múka
20 g
čerstvé droždie
50 g
cukor
250 ml
mlieko
20 g
maslo
2 ks
žĺtok
1 ks
vajíčko
1 ČL
rum
40 g
hrozienka
1 štipka
soľ
1 trochu
citrónová kôra

postup

2.

Do vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, citrónovú kôru, vajíčko, žĺtky, rozpustené maslo, rum a vzídený kvások.

3.

Vypracujeme polotuhé cesto, vmiešame doň sparené hrozienka, prikryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste asi pol hodiny.

5.

Rukami odoberáme z cesta a tvarujeme guľky, vyšlo mi 37 kusov.

6.

Do väčšieho množstva rozpáleného oleja vkladáme šišky a prikryjeme. Po minútke ich otočíme a dosmažíme z druhej strany už neprikryté.

7.

Po vybratí ich necháme odkvapkať na papierovej utierke a ešte teplé obalíme vo vanilkovom cukre.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...