Pridať recept

Gaskonské šišky, FOTORECEPT

35
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hrubá múka
20 g
čerstvé droždie
50 g
cukor
250 ml
mlieko
20 g
maslo
2 ks
žĺtok
1 ks
vajíčko
1 ČL
rum
40 g
hrozienka
1 štipka
soľ
1 trochu
citrónová kôra

postup

Fantastické mini šišky - mňam! 

1.

Suroviny.

Gaskonské šišky
Gaskonské šišky
Zdroj: domi4199
 
2.

Do vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, citrónovú kôru, vajíčko, žĺtky, rozpustené maslo, rum a vzídený kvások.

Gaskonské šišky
Gaskonské šišky
Zdroj: domi4199
3.

Vypracujeme polotuhé cesto, vmiešame doň sparené hrozienka, prikryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste asi pol hodiny.

Gaskonské šišky
Gaskonské šišky
Zdroj: domi4199
4.

Takto vykyslo.

Gaskonské šišky
Gaskonské šišky
Zdroj: domi4199
5.

Rukami odoberáme z cesta a tvarujeme guľky, vyšlo mi 37 kusov.

Gaskonské šišky
Gaskonské šišky
Zdroj: domi4199
6.

Do väčšieho množstva rozpáleného oleja vkladáme šišky a prikryjeme. Po minútke ich otočíme a dosmažíme z druhej strany už neprikryté.

Gaskonské šišky
Gaskonské šišky
Zdroj: domi4199
7.

Po vybratí ich necháme odkvapkať na papierovej utierke a ešte teplé obalíme vo vanilkovom cukre.

Gaskonské šišky
Gaskonské šišky
Zdroj: domi4199
8.

Hotovo, ukážka v reze.

Gaskonské šišky
Gaskonské šišky
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Šišky s jahodovým džemom
Už teraz trhajú rekordy! Expresné šišky na počkanie a bez kysnutia, ak pridáte túto surovinu, nebudú vôbec mastné
Hoci klasické šišky zahŕňajú droždie, poznáme aj ich rýchlu alternatívu – bez kysnutia. Nielenže sú...
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...