Pridať recept

Babkine mäkučké fánky, FOTORECEPT

ingrediencie

300 g
plnotučný tvaroh (hrudkovitý)
350 g
hladká múka extra špeciál
3 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
1 štipka
soľ
100 g
roztopené maslo
mlieko
1 ČL
sóda bikarbóna
práškový cukor na posypanie
rastlinný olej na vysmážanie

postup

Tvarohové fánky od babky vždy chutnajú výborne. Deti si vyžiadali k nim aj šľahačku.

1.

Zo surovín vypracujeme cesto v miske,

Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Zdroj: majama1
 
2.

a na jemne pomúčenej doske ho prehnetieme.

Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Zdroj: majama1
3.

Cesto potom rozvaľkame a vykrajujeme fánky.

Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Zdroj: majama1
4.

Smažíme ich v horúcom oleji.

Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Zdroj: majama1
5.

Vyberáme na papierový obrúsok

Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Zdroj: majama1
6.

A v miske ich pocukrujeme.Nakoniec popretrasujeme a fánky sa obalia cukrom sami. Príjemné chutnanie.

Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Fotorecept:Babkiné mäkučké fánky .
Zdroj: majama1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fánky
Overený recept na fašiangové fánky a kopec rád, ako ich ešte vylepšiť
Fánky alebo božie milosti sa nám spájajú s fašiangami. Pred pôstom si ešte ľudia zvykli dopriať takéto hody...
Huspenina
Sviatočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...
fánky
Toto je dôvod, prečo sú babičkine fánky vždy iné a tak chutné! Musím sa s vami podeliť o tento fantastický recept, do cesta pridajte nezvyčajnú surovinu
Krehké, chrumkavé a tak úžasné. Konečne mám recept na fánky tak, ako si ich pamätám, iný už nerobím!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...