Pečené fánky, FOTORECEPT
60
porcií
42
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
1
ks
žĺtok
250
g
maslo
250
ml
kyslá smotana
1
štipka
soľ
Na obaľovanie:
100
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
postup
Fánky, ktoré nie sú mastné, lebo nie sú vyprážané.
1.
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a dáme na noc do chladničky. Maslo môžeme nahradiť aj Herou, kto chce piecť lacnejšie.
2.
Na druhý deň cesto vyvaľkáme na 3 mm, radielkom nakrájame na štvorce, v strede 2-x prerežeme.
Podobné recepty
Uložiť, nestratiť! Perfektné veľkonočné recepty a nápady na obložené misy, rolády, aspiky, tlačenky a iné pochúťky, každej návšteve vyrazia dych!
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.