Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pečené fánky

60
porcií
42
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
1 ks
žĺtok
250 g
maslo
250 ml
kyslá smotana
1 štipka
soľ

Na obaľovanie:

100 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor

postup

Fánky, ktoré nie sú mastné, lebo nie sú vyprážané.

1.

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a dáme na noc do chladničky. Maslo môžeme nahradiť aj Herou, kto chce piecť lacnejšie.

2.

Na druhý deň cesto vyvaľkáme na 3 mm, radielkom nakrájame na štvorce, v strede 2-x prerežeme.

3.

Štvorčeky obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru

5.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 12 minút. Po upečení ich cez sitko dobre pocukrujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ajvenuska
7.2.2019 18:07 | |
+0 -0
Cathy už podľa receptu sa mi nezdajú dobre,že som ich nerobila originálné s rumom vysmážané a viac žltkov sú jedna báseň vďaka,že si napísala
cathy2131
7.2.2019 11:48 | |
+3 -5
su hnusne...robila som ich..."origos" fanky su vzdy len vyprazane...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...